//ZulaykaZulkifly
HOLLA!
The Boss!


Welcome to the kampung . Kita semua sepakat di kampung hai pening lalat mengucapkan selamat datang semua!


Tagboard
Footprints here!


Click me!
Archive!
ยป May 2016

Buddies!

Credits

Basecode: Nadya.
Full edit: SitiSyuhadah
Re-Edit by: ZulaykaZulkifly

Antonov An-225 Mriya di KLIA
sumber Malaysia Airports

Assalamualaikum,
Hai,
Annyeongg

Well, rasanya ramai dah tahu kot pasal Pesawat Terbesar(kargo)  Ukraine, Antonov An-225 Mriya akan mendarat di KLIA. Sebenarnya dah mendarat pun taksilap pukul 8.30 pagi tadi untuk mengisi minyak gituww. Pesawat ni akan berlepas ke Perth pada pukul 5.30pagi esok, jadi 21 anak kapal termasuk pilot akan menginap dekat hotel berdekatan KLIA untuk chill chill jap.

Agak rugilah sebab aku sibok membuta dan tak pergi tengok An-225 mendarat pagi padahal rumah dekat je. Dan boleh nampak sangat besar dan gemok ye pesawat An-225 ni walaupun tengok dalam gambar je. So, ni ada sikit fakta pasal Pesawat terbesar di dunia ni, Antonov An-225 Mriya.


Fakta Antonov An-225 Mriya
Siapa yang pernah layan filem 2012, mesti perasan kapal terbang ni, tapi dalam filem tu diaorang tukar nama kapal terbang kargo ni kepada AN-500. Perlu tahu yang AN-500 tu tidak wujud sama sekali ye. Yang ada hanya An 225 Mriya and An 124 (design yang sama cuma 4 enjin, lebih pendek).

Sesiapa yang pernah pergi LIMA, boleh nampak An 124 landing di Langkawi. Fyi, An 225 ialah kapal terbang terbesar didunia, lebih besar dari Airbus.

Tujuan asal dibina ialah untuk angkut Space Shuttle program angkasa soviet tapi terhenti kerana kejatuhan kerajaan Soviet. Jadi pembinaan pesawat ni terkandas, tetapi pada tahun 2000 ia kembali beroperasi untuk mengangkat kargo super heavy dengan pantasnya,

*sumber google*







0 Comments:

Post a Comment

Budak Brutal datang bergossip dibawah !